Zuyver body butters zijn zuinig in gebruik en geschikt voor het hele lichaam, ook voor je gezicht.

Onze body butters kunnen op elk moment van de dag naar behoefte worden gebruikt. Houd er wel rekening mee dat ze iets langer moeten intrekken dan bijvoorbeeld een crème of bodylotion, omdat er geen water aan is toegevoegd.

Gebruik niet teveel in een keer, masseer de butter goed in en laat het even intrekken. Wanneer je je handpalmen eerst even stevig tegen elkaar wrijft, worden ze warm. Als je dan de body butter aanbrengt wordt deze door de warmte sneller door de huid opgenomen.

Let op wanneer je na het aanbrengen bijvoorbeeld kostbare en/of tere kledingstoffen aantrekt. Net als met crèmes en lotions, kan ook bodybutter vlekken achterlaten wanneer het nog niet goed is ingetrokken.

Tip: ook in de zomer is een body butter de oplossing voor droge plekjes en is de romige textuur ook zeer geschikt na het zonnen of wanneer je last hebt van droge onderbenen.

Werkzaamheid

Jeuk, huidirritatie, ruwe plekjes, huidbeschadiging door bijvoorbeeld (zon)verbranding, allergisch reagerende huid, eczeem, acné, couperose, littekens, cellulitis, striae.

Houdbaarheid

Indien bewaard bij kamertemperatuur en niet in direct en/of fel zonlicht, zijn de producten van Zuyver houdbaar tot tenminste 6 maanden na opening. Wanneer het bijvoorbeeld erg warm is in de zomer, kun je de body butter ook in de koelkast bewaren.