Shea Butter, de krachtige bron in Zuyver Body Butters

Zuyver Body Butters hebben stuk voor stuk hun eigen unieke samenstelling.

De basis van A Dash of Fresh, Bountiful Body Butter, Carressing Comfort Cream en Soothing Skin Smoothie, is echter opgebouwd uit dezelfde krachtige ingrediënten, waaronder shea butter.

Alle ingrediënten zijn 100% biologisch, koudgeperst en ongeraffineerd (raw), waardoor ze hun van nature aanwezige vitaminen, mineralen en eigen geur behouden.

Wat is Shea Butter? 

Shea butter, ook wel bekend als Karité boter, is een crème-kleurige vetachtige stof gemaakt uit de noten van de Karité notenbomen (Vitellaria paradoxa), ook wel Mangifolia bomen genoemd, die groeien in de savanne regio’s van West- en Centraal-Afrika.

Karité-bomen of Sheabomen, worden niet verbouwd.
Ze groeien alleen in het wild, en het kan tot wel 50 jaar duren om tot een volwassen boom te groeien (ze worden tot 300 jaar oud!).

In de meeste delen van West-Afrika, is de vernietiging van de Karité-boom verboden, omdat deze kleine noot een waardevolle bron van voedsel en medicijnen is. Daarbij zorgt het ook voor inkomen bij de lokale bevolking. Shea butter wordt dan ook soms aangeduid als “vrouwengoud” in Afrika, omdat er zo veel vrouwen werkzaam zijn in de productie ervan.

De Karité-boom staat bekend als de ‘Boom des Levens’, vanwege de vele bijzondere eigenschappen die het bezit.

Geraffineerde of ongeraffineerde Shea Butter? 

De Shea butter die in commerciële huidverzorgingsproducten zit, is veelal geraffineerd waardoor de werking ervan nagenoeg verwaarloosbaar is.

Ongeraffineerde of ‘raw’ Shea butter betekent simpelweg dat het wordt gewonnen en vervaardigd zonder het gebruik van chemicaliën of conserveringsmiddelen. Alleen ongeraffineerde Shea butter bevat nog alle vitamines en mineralen uit de Sheanoten en daarmee ook haar hydraterende en helende eigenschappen.
Geraffineerde shea butter wordt ontgeurd, op hele hoge temperatuur verhit en gebleekt om de Shea Butter esthetisch aantrekkelijker te maken. Door het raffinage proces worden de vitamines en mineralen in ongeraffineerde Shea Butter met zeker 95% verminderd en blijven er een chemische restanten achter in de Shea Butter.

Wat doet Shea butter voor je huid?

Shea butter wordt  gebruikt om de vervelende effecten van brandwonden, zweren, littekens, dermatitis, psoriasis, roos en striae te verlichten. Het kan ook helpen om rimpels te verminderen door de vochtinbrengende eigenschappen en is een bijzonder effectieve moisturizer omdat het zoveel vetzuren bevat die nodig zijn om de elasticiteit te van de huid te behouden.

Bovendien bevordert het de celvernieuwing en verhoogt het de weerstand.

Shea butter bevat ook kaneelzuur, een stof die helpt de huid beschermen tegen schadelijke UV-stralen.
Het beschermt tevens de huid ook tegen milieu-invloeden en schade door vrije radicalen.
Het bevat vitamine A en E, en heeft aangetoond zowel antimicrobiële en anti-inflammatoire eigenschappen te bezitten.

Ongeraffineerde Sheaboter is superieur omdat ze al haar natuurlijke vitamines behoudt, vooral vitamine-A en vitamine-E.
De belangrijke vitaminen voor een mooie huid.

Note: Shea butter wordt niet aanbevolen voor mensen met latex allergieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.