Onveilige ingrediënten? Niet bij Zuyver Pure Organic Skin Food!

Na het ‘gedoe’ over de negatieve berichtgeving van onveilige lippenbalsem en de discussie die daarover is onstaan, blijkt maar weer eens duidelijk dat wij als consumenten eigenlijk geen idee hebben wat er in onze huid- en lichaamsverzorging zit, om maar een paar dingen te noemen.

Bij Zuyver Pure Organic Skin Food is dat gelukkig anders. Geen waslijst aan ingrediënten, waarvan we de oorsprong, laat staan de werking niet kennen.

Alle onze body butters en body oils bevatten alleen ongeraffineerde, biologische en koudgeperste oliën, butters en etherische oliën. En daarmee zitten ze boordevol voedingsstoffen die een weldaad zijn voor je huid!

Voor de duidelijkheid leggen wij hieronder uit welke verschillen er zijn tussen koudgeperste, ongeraffineerde vs geraffineerde, ontgeurde en gebleekte olie.

Biologische koudgeperste, ongeraffineerde olie vs geraffineerde, ontgeurde, gebleekte olie.

Koudgeperste oliën ondergaan bij het extractieproces de minste verandering, waardoor ze niet alleen de belangrijke voedingsstoffen, maar ook hun specifieke geur, kleur en smaak behouden. Bij koude persing wordt olie verkregen door druk en wrijving (mechanische persing) van pitten, . De maximum temperatuur mag hierbij niet boven de 120 graden stijgen. Anders gaan belangrijke voedingsstoffen uit de olie verloren.

Onder ongeraffineerde olie vallen ook de rauwe/pure en ‘extra vergine’ olien. Dit geeft aan hoeveel keer de vrucht/pit is geperst om de olie eruit te krijgen en dat zij niet verfijnd zijn. Zo geeft extra vergine aan dat de olie gewonnen is uit de eerste en enige pers. Daarom heeft bijvoorbeeld extra vergine olijfolie zo’n mooie, geurige smaak.

Om die reden gebruikt Zuyver geen olie die verkregen is door extractie met behulp van (chemische) oplosmiddelen

Biologische oliën

Biologische oliën zijn oliën die gemaakt zijn van planten geteeld door boeren of in gebieden die geen pesticiden of chemicaliën gebruiken.

Zuyver kiest om duidelijke redenen dus ook niet voor de zogenaamde RBD oliën (refined, bleached, deodorized); geraffineerd, gebleekt en ontgeurd oliën. Tijdens dit proces verliest de olie een gedeelte van de voedingsstoffen (vitaminen, mineralen, antioxidanten).

Geraffineerd: Sommige olie wordt geraffineerd om onzuiverheden te verwijderen en kleur, textuur en het zogenaamde ‘shelf life’ te verbeteren.

Gebleekt: Sommige vetten worden gebleekt om de kleur en helderheid van de olie te verbeteren.

Ontgeurd: Dit wordt gedaan omdat deze oliën en vetten voor de ‘gewone’ consument een onaantrekkelijke, overheersende geur zouden hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.